Huisartsenpraktijk

In Zeeland willen we graag zo goed mogelijk inspelen op de veranderende maatschappij, de vergrijzing en de mogelijke toekomstige tekorten in de zorgsector. 

We zoeken daarom met volle kracht beginnende huisartsen, waarnemers, praktijkhouders en vakantiedokters.

 

Actuele vraag en aanbod (tijdelijke) waarnemers Zeeland

 

Huisartsen gezocht in Zeeland
Straten van Middelburg

Zeeland biedt een geweldige leef-, woon- en werkomgeving. Er is meer dan voldoende werkgelegenheid voor jou én jouw partner. 

Afhankelijk van de praktijk waar je komt te werken, zijn er prachtige steden in de buurt als Middelburg, Zierikzee, Goes en kleine stadjes als Veere (Walcheren) en Groede (Zeeuws Vlaanderen). 

Na een mooie werkdag en in de weekenden kun je in Zeeland lekker naar het strand, zeilen, mooie wandel- en fietstochten maken en op zeer veel plekken genieten van de vele goede Zeeuwse restaurants. 

Ben je een huisarts met kinderen dan zullen zij in een natuurrijke en kindvriendelijke omgeving opgroeien.

Hoor hoe Wieteke de overstap naar Zeeland heeft beleefd.

huisarts in zeeland
Voor mij betekent werken in Zeeland een blijvend vakantiegevoel

Wennen in Zeeland

Wil je kennismaken met Zeeland en in aanmerking komen voor een (ver)wenweekend, laat dit dan weten via dit Voucher Verwenarrangement academici en partner.

Tijdens dit weekend (dat je zelf boekt) vindt en gesprek plaats met één of meerdere huisartsen, met een stafmedewerker van de huisartsenorganisatie en er wordt een praktijkbezoek gepland, indien dit wenselijk is. We hopen je zo welkom te heten in Zeeland!


Meer weten? Stuur een mail naar Cora (c.verhage@zhco.nl) of  Marian (m.vanderhooft@zhco.nl)

Toekomst huisartsen Zeeland

De komende 5 jaar zoeken we in Zeeland huisartsen die in een Zeeuwse praktijk als waarnemer aan de slag willen. Mogelijk zit je in de afrondende fase van jouw studie of ben je toe aan een geheel nieuw avontuur, denk dan eens aan baan in Zeeland.

Het is ook mogelijk om in Zeeland te komen werken terwijl je bijvoorbeeld in Brabant woont. Er zijn best wat mensen die in Bergen op Zoom wonen en in Zeeland werken, dit is goed te doen.

 

Huisartsenpraktijk overnemen?

In Zeeland zijn we net als in andere regio's op zoek naar huisartsen die een bestaande huisartsenpraktijk over willen nemen. De komende 5 jaar zal in heel Nederland de behoefte aan praktijk-overnemende huisartsen alleen maar toenemen. 

 
Groepspraktijken

De vraag wordt daarom ook meer hoe bestaande praktijken op de meest efficiënte manier kunnen voortbestaan. Zo wordt in Zeeland besproken hoe sommige praktijken verder kunnen als HOED praktijk of andere vormen. Het komt daarnaast steeds vaker voor dat er ondersteunend personeel werkzaam is in de huisartsenpraktijk. Denk hierbij aan functies als: een doktersassistent, verpleegkundig specialist, physician assistent of zelfs een praktijkmanager. Alles om er voor te zorgen dat huisartsenpraktijken kunnen voortbestaan en de huisartsen zelf zo goed mogelijk ondersteuning geboden wordt.

Er worden in Zeeland al vaker nieuwe groepspraktijken gestart waarbij meerdere praktijkhouders samen een praktijk runnen. Dit biedt veel voordelen: praktijkhouders delen samen de (financiële) verantwoordelijkheid voor de praktijk en kunnen hun werk zo parttime uitoefenen.

 
Huisartsen samenwerking

In Zeeland worden de huisartsen vertegenwoordigd door de volgende twee organisaties: Zeeuwse Huisartsen Cooperatie (ZHCo) en Nucleuszorg