Werken in de ouderenzorg

In Zeeland neemt de vraag naar professionals in de ouderenzorg enorm toe. 

De arbeidsmarktsituatie voor werkzoekenden in de ouderenzorg ziet er hier zeer goed uit.

Kom hier werken als specialist ouderengeneeskunde of verzorgende IG en ervaar zelf alle voordelen die Zeeland jou te bieden heeft. In Zeeland  wonen relatief gezien veel ouderen en door het uitgestrekte gebied werken zorg professionals hier nauw samen.

De landelijke vergrijzing brengt daarnaast een stijgende vraag naar specialisten op het gebied van ouderengeneeskunde met zich mee. Het vak specialist ouderengeneeskunde is de laatste jaren volop in ontwikkeling en in Zeeland zijn er genoeg kansen om je hierin volledig te ontplooien. 

Onderaan deze pagina zie je waar in Zeeland specialisten ouderengeneeskunde gezocht worden.

 

Verwenweekend of dag meelopen

Serieus geïnteresseerde medici kunnen zich opgeven voor een speciaal verwenweekend in Zeeland. Zo kan je op een laagdrempelige manier wennen aan Zeeland en zelf ervaren hoe het is om te leven in deze mooie kustprovincie.

strand zeeland
Relatief gezien zijn er in Zeeland het meeste 100 jarigen. Dat is niet voor niets, is Zeeland de blue zone van Nederland?

Toekomst

Het vak Ouderengeneeskunde omvat alle medische zorg voor oudere mensen met gezondheidsproblemen of chronische aandoeningen. Denk bijvoorbeeld aan mantelzorg, verpleeghuiszorg of thuiszorg maar ook geriatrische revalidatie, psychogeriatrische zorgverlening en palliatieve zorg. Bij veel ouderen is sprake van een combinatie van aandoeningen en klachten. Ouderen krijgen daarnaast vaak veel verschillende medicatie. Banen in de ouderenzorg zijn zeer gevarieerd en erg uitdagend.

Door de snelle vergrijzing zal de komende jaren vooral het aandeel van de groep ouderen tussen 65 - 80 jaar op de totale bevolking fors stijgen. Daarnaast groeit de groep 80-plussers ook steeds harder waardoor we spreken van een dubbele vergrijzing. Kortom, onze bevolking bestaat in de toekomst voor een aanzienlijk deel uit senioren.

Als je werkt of gaat werken in de ouderenzorg ben je verzekerd van een baan en er liggen veel kansen op de arbeidsmarkt.